• head_banner_01

Industri kimia ing saindenging jagad

Industri kimia global minangka bagean sing rumit lan penting ing ekonomi global lan jaringan rantai pasokan.Produksi bahan kimia kalebu ngowahi bahan mentah kayata bahan bakar fosil, banyu, mineral, logam, lan liya-liyane, dadi puluhan ewu produk sing beda-beda sing dadi pusat kanggo urip modern kaya sing kita kenal.Ing 2019, total revenue industri kimia global meh patang triliun dolar AS.

Industri kimia wis jembar kaya sadurunge

Ana macem-macem produk sing diklasifikasikake minangka produk kimia, sing bisa dikategorikake dadi bagean ing ngisor iki: bahan kimia dhasar, farmasi, spesialisasi, bahan kimia pertanian, lan produk konsumen.Produk kayata resin plastik, petrokimia, lan karet sintetik kalebu ing bagean bahan kimia dhasar, lan produk kayata adesif, sealant, lan pelapis kalebu ing antarane produk sing kalebu ing bagean kimia khusus.

Perusahaan kimia lan perdagangan global: Eropa isih dadi kontributor utama

Perdagangan global bahan kimia aktif lan rumit.Ing taun 2020, regane impor bahan kimia global udakara 1,86 triliun euro, utawa 2,15 triliun dolar AS.Sauntara kuwi, ekspor kimia cacahe 1,78 triliun euro ing taun kasebut.Eropa tanggung jawab kanggo impor lan ekspor kimia paling gedhe ing taun 2020, kanthi Asia-Pasifik ing peringkat nomer loro ing loro peringkat kasebut.

Lima perusahaan kimia terkemuka ing donya adhedhasar revenue ing taun 2021 yaiku BASF, Dow, Mitsubishi Chemical Holdings, LG Chem, lan LyondellBasell Industries.Perusahaan Jerman BASF ngasilake bathi luwih saka 59 yuta euro ing 2020. Akeh perusahaan kimia terkemuka ing donya wis diadegake kanggo wektu sing cukup suwe.BASF, contone, didegaké ing Mannheim, Jerman ing 1865. Kajaba iku, Dow didegaké ing Midland, Michigan, ing 1897.

Konsumsi kimia: Asia minangka pendorong pertumbuhan

Konsumsi kimia ing saindenging jagad ing taun 2020 luwih saka 3.53 triliun euro, utawa 4.09 triliun dolar AS.Sakabèhé, konsumsi bahan kimia regional samesthine bakal tuwuh paling cepet ing Asia sajrone taun-taun sing bakal teka.Asia nduwe peran sing cukup gedhe ing pasar bahan kimia global, kanthi luwih saka 58 persen pangsa pasar ing taun 2020, nanging China mung tanggung jawab kanggo kenaikan ekspor lan konsumsi bahan kimia anyar ing Asia.Ing taun 2020, konsumsi bahan kimia China kira-kira udakara 1,59 triliun euro.Nilai iki meh kaping papat saka konsumsi bahan kimia ing Amerika Serikat ing taun kasebut.

Sanajan produksi lan konsumsi kimia minangka kontributor penting kanggo lapangan kerja, perdagangan, lan pertumbuhan ekonomi global, dampak industri iki ing kesehatan lingkungan lan manungsa uga kudu dianggep.Akeh pamrentah ing saindenging jagad wis nggawe pedoman utawa legislatif kanggo nemtokake cara ngatur transportasi lan panyimpenan bahan kimia sing mbebayani.Program manajemen kimia lan konvensi lan institusi internasional uga ana kanggo ngatur volume bahan kimia sing saya tambah akeh ing saindenging jagad.


Wektu kirim: Nov-18-2021