• head_banner_01

Industri kimia ing China

Diterbitake dening Lucía Fernández

Segmen bisnis sing ana hubungane karo industri kimia akeh banget, saka pertanian, manufaktur mobil, pangolahan logam, lan tekstil, nganti pembangkit listrik.Kanthi nyedhiyakake industri bahan mentah sing dibutuhake kanggo ngasilake produk sing digunakake ing macem-macem aspek urip saben dina, industri kimia minangka dhasar kanggo masyarakat modern.Sacara global, industri kimia ngasilake total revenue kira-kira patang triliun dolar AS saben taun.Meh 41 persen saka jumlah kasebut teka saka China mung ing 2019. Ora mung China ngasilake revenue paling dhuwur saka industri kimia ing donya, nanging uga dadi pimpinan ing ekspor kimia, kanthi nilai ekspor taunan luwih saka 70 milyar AS. dolar.Ing wektu sing padha, konsumsi bahan kimia domestik China udakara 1,54 triliun euro (utawa 1,7 triliun dolar AS) ing taun 2019.

perdagangan kimia Cina

Kanthi luwih saka 314 milyar dolar AS saka total revenue lan luwih saka 710.000 karyawan, manufaktur bahan kimia organik minangka bagéyan penting saka industri kimia China.Bahan kimia organik uga minangka kategori ekspor kimia paling gedhe ing China, kanthi luwih saka 75 persen ekspor kimia China adhedhasar nilai.Tujuan utama kanggo ekspor kimia China ing taun 2019 yaiku Amerika Serikat lan India, dene tujuan utama liyane yaiku negara-negara berkembang.Ing sisih liya, importir bahan kimia paling gedhe saka China yaiku Jepang lan Korea Selatan, saben ngimpor bahan kimia luwih saka 20 milyar dolar AS ing taun 2019, diikuti dening Amerika Serikat lan Jerman.Ekspor kimia saka China lan impor kimia menyang China wis terus berkembang ing taun-taun pungkasan, nanging nilai impor rada luwih dhuwur tinimbang nilai ekspor, sing nyebabake nilai impor net sekitar 24 milyar dolar AS ing China ing taun 2019. .

China bakal mimpin pertumbuhan industri kimia sawise COVID-19

Ing taun 2020, industri kimia global kena pengaruh gedhe amarga pandemik COVID-19 global, kaya industri liyane.Amarga owah-owahan kabiasaan konsumen lan penundaan rantai pasokan, akeh perusahaan kimia global sing nglaporake kekurangan pertumbuhan utawa malah penurunan dodolan rong digit taun-taun, lan mitra Cina ora ana sing istiméwa.Nanging, amarga konsumsi mundhak cepet bebarengan karo pemulihan saka COVID-19 ing saindenging jagad, China samesthine bakal mimpin ing tuwuhing industri kimia, kaya sadurunge dadi pusat manufaktur global.

 


Wektu kirim: Nov-18-2021