• head_banner_01

Bahan pewarna

  • Solvent dyes

    Pelarut pewarna

    Pewarna pelarut minangka pewarna sing larut ing pelarut organik lan asring digunakake minangka solusi ing pelarut kasebut.Kategori pewarna iki digunakake kanggo warna barang kayata lilin, pelumas, plastik, lan bahan nonpolar adhedhasar hidrokarbon liyane.Apa wae pewarna sing digunakake ing bahan bakar, contone, bakal dianggep minangka pewarna pelarut lan ora larut ing banyu.

  • Disperse dyes

    Disperse pewarna

    Pewarna disperse minangka salah sawijining zat organik sing bebas saka gugus pengion.Iku kurang larut ing banyu lan digunakake kanggo dyeing bahan tekstil sintetik.Disperse dyes entuk asil paling apik nalika proses dying njupuk Panggonan ing suhu dhuwur.Khususé, solusi watara 120°C nganti 130°C ngaktifake pewarna disperse kanggo nindakake ing tingkat optimal.

    Hermeta nyedhiyakake pewarna disperse kanthi macem-macem teknik kanggo pewarnaan sintetik kayata poliester, nilon, selulosa asetat, vilene, beludru sintetik lan PVC.Efek kasebut kurang kuat ing poliester, amarga struktur molekul, mung ngidini pastel nganti warna medium, nanging warna kebak bisa digayuh nalika percetakan transfer panas kanthi pewarna disperse.Pewarna disperse uga digunakake kanggo nyetak sublimasi serat sintetik lan minangka pewarna sing digunakake kanggo nggawe krayon lan tinta transfer "wesi".Padha uga bisa digunakake ing resins lan plastik kanggo lumahing lan nggunakake werna umum.

  • Metal Complex Dyes

    Pewarna Logam Kompleks

    Pewarna kompleks logam minangka kulawarga pewarna sing ngemot logam sing dikoordinasi karo bagean organik.Akeh pewarna azo, utamane sing asale saka naphthol, mbentuk kompleks logam kanthi kompleksasi salah sawijining pusat nitrogen azo.Pewarna kompleks logam minangka pewarna premetallised sing nuduhake afinitas gedhe marang serat protein.Ing pewarna iki siji utawa loro molekul pewarna dikoordinasi karo ion logam.Molekul pewarna biasane minangka struktur monoazo sing ngemot gugus tambahan kayata hidroksil, karboksil utawa amino, sing bisa mbentuk kompleks koordinasi sing kuat karo ion logam transisi kayata kromium, kobalt, nikel lan tembaga.